Werkwijze Lean Services

Lean Services helpt alle soorten organisaties om beter te presteren met minder middelen. Een Lean Services traject leidt tot een toetsbare sprong in de prestaties, vaak tientallen procenten groot. De investering die u doet in een Lean Services verbetertraject verdient zichzelf dus altijd terug.

Onze kracht is niet dat wij thuis zijn in uw sector. Onze kracht is dat wij uw managers en medewerkers leren hoe zij zelf kosten kunnen besparen door in kortere tijd een beter product te leveren. Vaak wordt gedacht dat het verhogen van de kwaliteit meer geld kost. Onze praktijk wijst uit dat het verband omgekeerd ligt. Hoe meer kwaliteit hoe lager uw kosten. En hoe hoger het werkplezier van alle medewerkers, want kwaliteit leveren is motiverend. Blije klanten - Toenemend werkplezier - Dalende kosten. Dat is Lean! Meer weten over onze aanpak? Kijk bij hoe.

Publicaties rond systeemdenken in bedrijf

The Managerial Moment of Truth

The managerial Moment of Truth

Bruce Bodaken & Robert Fritz

Duurzaam succesvol organiseren is alleen weggelegd voor die organisaties waarvan managers en medewerkers op zoek zijn naar de waarheid: hoe zien de feiten er uit en wat maakt dat ze tot stand komen. Alleen dan is effectief leren en verbeteren mogelijk. Bodaken en Fritz bieden in dit boek een methode om uit verstokte onvruchtbare communicatiepatronen te komen en te werken in de richting van een cultuur waarin niet meningen, maar de goed onderzochte realiteit sturend is voor verbeteracties. Het biedt naast een methode ook concrete gespreksrichtlijnen die helpen om vastgeroeste medewerkers uit hun patronen te krijgen. Weer een mooie aanvulling in het arsenaal van de systeemgerichte manager!

 

Thinking in Systems

Thinking in Systems

Donella Meadows

Vers van de pers een fenomenaal goed boek over de basics van systeemdenken. Waarom is systeemdenken écht een wezenlijk andere benadering dan onze gangbare manier van kijken en waarom levert deze filosofie zo’n enorm krachtige verbeterpotentie voor onze organisaties op? Meadows slaagt er in om deze niet eenvoudige vraag op een prettig leesbare manier te beantwoorden en ze trekt de lijn door naar onze wereldwijde vraagstukken van dit moment. Een aanrader voor iedereen die lerend in zijn werk/ leven staat en op zoek is naar de samenhang der dingen. Een afrader voor mensen die al uitgeleerd zijn….

 

Cover of 'Systems Thinking in the Public Sector' by John SeddonSystems Thinking in the Public Sector
the failure of the reform regime… and a manifesto for a better way
John Seddon


"Organisaties hebben geen tijd om het in één keer goed te doen, maar wel altijd om het óver te doen."

Andree de Miranda