Werkwijze Lean Services

Lean Services helpt alle soorten organisaties om beter te presteren met minder middelen. Een Lean Services traject leidt tot een toetsbare sprong in de prestaties, vaak tientallen procenten groot. De investering die u doet in een Lean Services verbetertraject verdient zichzelf dus altijd terug.

Onze kracht is niet dat wij thuis zijn in uw sector. Onze kracht is dat wij uw managers en medewerkers leren hoe zij zelf kosten kunnen besparen door in kortere tijd een beter product te leveren. Vaak wordt gedacht dat het verhogen van de kwaliteit meer geld kost. Onze praktijk wijst uit dat het verband omgekeerd ligt. Hoe meer kwaliteit hoe lager uw kosten. En hoe hoger het werkplezier van alle medewerkers, want kwaliteit leveren is motiverend. Blije klanten - Toenemend werkplezier - Dalende kosten. Dat is Lean! Meer weten over onze aanpak? Kijk bij hoe.

Wat zijn onze kosten?

Wat een mooi interview, met Wim van der Leegte, topman en eigenaar van VDL, in De Volkskrant van zaterdag 30 januari (p.28-30). Interviews met succesvolle ondernemers zijn vaak leerzaam en deze zeker. Je krijgt er een kijkje in de keuken van wat het nu toch is, waardoor iemand zo succesvol is geworden.

Hij beschrijft hoe hij in het bedrijf van zijn vader de leiding had overgenomen en lange dagen liep te zwoegen om alles te regelen. Tot hem een keer gevraagd werd: “praat je wel genoeg met je mensen?”. En gaat het dan wel echt over de dingen waar het om gaat, in het bedrijf? Wim van der Leegte: “vanaf dat moment ben ik elke vrijdag met de voorlieden om de tafel gaan zitten. Na vijf uur, na werktijd. Wat zijn onze kosten, wat is onze uurprijs, hebben we goed gecalculeerd? Plotseling begon het bedrijf te lopen, het genereerde een enorme betrokkenheid onder de medewerkers”.

In bijna alle bedrijven waar ik kom gaat het anders. Tot mijn verbazing kan daar niemand je vertellen hoe de zaken er voor staan. Wordt er nu geld verdiend? En hoeveel dan? Meer dan vorige maand? Of juist minder? Vreemd genoeg kan niemand daar iets van vinden, met weet het gewoon niet. En toch verwachten het hogere management dat die mensen zich inzetten voor het verbeteren van hun werkprocessen en zijn zij juist altijd weer teleurgesteld dat dat niet gebeurt.

Wij hebben een heel eenvoudig product, Lean accounting, waarmee iedere leidinggevende steeds weet wat de voor hem belangrijke getallen zijn. Zodat hij daarover met zijn mensen in gesprek kan gaan. Zodat zijn mensen kunnen begrijpen waarom het ook voor hen zo belangrijk is, wat hun baas wil bereiken. Geen moeilijke zaken, alles heel tastbaar en zelf te beïnvloeden. En dan – ja dan beginnen dingen ineens te lopen!

Reacties zijn gesloten.


"Geen risico durven nemen kan wel eens heel riskant blijken te zijn!"

Andree de Miranda